تاییدیه آتش نشانی مشهد

تاییدیه سازمان آتش نشانی مشهد

تأییدیه آتش نشانی مشهد، از سوی معاونت خدمات شهری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری مشهد برای گواهی دادن به ایمنی محصولات برخی از تولیدکنندگان و طراحان کالا‌هایی صادر می‌شود که می‌تواند تأثیر مستقیمی بر ایمن‌سازی فضا‌های در معرض حریق داشته باشد. یکی از تولیدکنندگانی که موفق به اخذ این تأییدیه شده است، مجموعه سیلیکون کابل یاقوت و محصولات عمده آن تحت عنوان کلی کابل نسوز سیلیکونی است. این مجموعه در کنار دریافت گواهینامه سازمان ملی استاندارد ایران و گواهینامه آتشنشانی کرج، برای بالا بردن اعتماد مشتریان خود کسب تأییدیه‌های سازمان‌های آتش نشانی دیگر را هم مهم تلقی می‌کند. سازمان آتش نشانی مشهد بر اساس ملاک‌های مشخص ایمنی حریق و رویه تعریف شده برای صدور تأییدیه‌ها در این زمینه، محصولات کابل یاقوت را مورد سنجش قرار داده و ایمنی آن را برای کم کردن از خطر‌های آتش سوزی مناسب تشخیص داده است. انجام تمهیدات جلوگیری‌کننده از گرم شدن بیش از حد سیم‌کشی ساختمان‌ها یا تجهیزات الکتریکی، همچنین محافظت در برابر اشتعال ناشی از خطا‌های الکتریکی، مسئولیت سنگینی است که در ابتدا به عهده تولید‌کنندگان محصولات مرتبط و بعد مصرف‌کنندگان آن‌ها است.

 

لزوم کسب تأییدیه آتش نشانی برای محصولات الکتریکی

به مجموعه اقداماتی که برای کاهش تخریب ناشی از آتش سوزی در نظر گرفته می‌شود، ایمنی آتش نشانی می‌گویند. اقدامات لازم برای این ایمنی بیشتر شامل مواردی می‌شود که برای جلوگیری از اشتعال و گسترش آتش‌های کنترل نشده در نظر گرفته می‌شود. این اقدامات را می‌توان در دو دسته کلی اقدامات پیشگیرانه و اقدامات آتش نشانی دسته‌بندی کرد.
 

۱- اقدامات پیشگیرانه

تأییدیه‌های آتش نشانی مربوط به اقدامات پیشگیرانه می‌شود و اهمیت آن از کنترل آتش بیشتر است. مواردی که در ساخت محصولات حساس به آتش، برای کم‌کردن خطرپذیری آن‌ها در نظر گرفته می‌شود یا به افراد آموزش داده می‌شود، مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه است. پیش‌بینی و آماده به کار قرار دادن وسایل اطفاء حریق، همین‌طور در نظر گرفتن مواردی که می‌تواند موقع آتش سوزی جان افراد را نجات دهد یا آسیب را کم‌تر کند، کار‌هایی است که توان بخش انسانی را می‌طلبد و معمولاً هم با کم و کیف متفاوت انجام می‌شود. در کنار تدبیر‌های میدانی، بالا بردن کیفیت ضد حریق برخی از مواد به کار رفته در وسایل و ساختمان‌ها هم می‌تواند تا حدود زیادی از احتمال بروز آتش سوزی کم کند. کابل‌های فشار قوی که برای توزیع نیروی برق استفاده می‌شوند و همین‌طور سیم‌های اتصالات کوچک‌تر وسایل و مدار‌های الکتریکی باید حتماً از طریق ارتقای کیفیت روکش برای جلوگیری از اختلالات الکتریکی و در نتیجه ایجاد آتش سوزی مقاوم شوند. روکش‌های سیلیکونی به دلیل انعطاف و مقاومت بالا در برابر اختلالات الکتریکی، گزینه مناسبی برای تولید این نوع تجهیزات است. در مکان‌های حساس‌تری که تقسیمات برقی بیشتر در معرض آتش قرار دارد، استفاده از کابل‌های نسوز یا کابل مقاوم در برابر حریق و حرارت توصیه می‌شود.
 

۲- اقدامات آتش نشانی

اقداماتی که برای محدود کردن توسعه و اثرات آتش بعد از شروع اشتعال انجام می‌شود، شامل این مورد می‌شود. سیاست‌های ایمنی در برابر آتش تا حدودی در ساخت وسایل و ساختمان‌ها اعمال می‌شود، اما احتمال خطا را به طور کامل از بین نمی‌برد. همان‌طور که در مورد یک ساختمان یا مکان، اقدامات کلی آتش نشانی، خروجی‌های کافی، تراکم‌ ایستگاه‌های آتش‌نشانی، ایمنی در‌ها، پنجره‌ها و دیوار‌ها و به عبارت بهتر شرایط سخت‌افزاری نقش مهمی در اطفاء به موقع آتش ایفا می‌کند، در سیستم‌های و وسایل الکتریکی هم کیفیت مواد اولیه و دوام آن در برابر آتش، مهار آتش را راحت‌تر می‌کند. دنیای الکترونیک و برق، به دلیل حساسیت بالا و خطرپذیری ذاتی، تمهید‌های زیادی‌ اندیشیده است که اول مانع از بروز آتش شود و بعد در صورت بروز خطا، سرعت گسترش پیدا کردن حوادثی مثل آتش سوزی را کم کند.

کابل‌های انتقال بار الکتریکی چرا نیاز به کسب تأییدیه‌های آتش نشانی دارند؟

  1. با بررسی کوتاه عوامل کلی ایجاد آتش سوزی، بلافاصله متوجه خطرپذیری سیستم‌های الکترونیکی و وسایل مرتبط با آن می‌شویم. این تجهیزات به دلایل مختلفی ممکن است دچار حریق شوند.
  2. سیستم‌های الکتریکی که ایمن نباشند و بیش از حد بارگذاری شوند، دچار ضعیف نگهداری و کنترل بار می‌شوند.
  3. این‌ها به نوعی مناطق ذخیره‌سازی نیرو هستند و آزادسازی ذخیره‌شان همیشه می‌تواند نیروی حریق را افزایش بدهد.
  4. همیشه مجاورت تجهیزات الکترونیکی با منابع گرما یا وسایل تولیدکننده شعله و جرقه، زیاد است.
  5. معمولاً از سیم‌ها و کابل‌ها در ساختار همه‌ی وسایل آتش افروز مثل شمع‌ها و فندک‌ها استفاده می‌شود و ضعف کیفی این مصالح می‌تواند وسایل را به احتمالی همیشه بالقوه برای ایجاد آتش تبدیل کند.
  6. این تجهیزات همیشه هنگام جریان دادن بار الکتریکی از خود، گرما تولید می‌کنند. اگر از کیفیت مناسب محافظتی و عایق برخوردار نباشند، موجب شکل‌گیری آتش می‌شوند.

شرایط اخذ تأییدیه آتش نشانی

اخذ تأییدیه‌های آتش نشانی به این دلیل که به طور مستقیم با جان و مال انسان‌ها ارتباط دارد، فرآیندی سخت و زمان‌بر است. رعایت تمامی قوانین و دستورالعمل‌ها از جانب مجموعه دریافت‌کننده بدیهی انگاشته می‌شود و توسط آتش نشانی به طور دقیق مد نظر قرار می‌گیرد. برای دریافت و اخذ تأییدیه آتش نشانی باید درخواست تأییدیه داده شود. سازمان‌های آتش نشانی برای تائید یک مجموعه و محصولاتش، موارد زیادی را در نظر می‌گیرند که مهم‌ترین آن‌ها را با هم مرور می‌کنیم:
 
  1. ارزیابی کلی مقاومت محصولات در برابر آتش
  2. سنجش پوشش‌های حفاظتی
  3. تفکیک اجزای تهدید‌کننده و شناسایی خطرپذیرترین آن‌ها
  4. بررسی مهندسی ایمنی
  5. ارزیابی تهدید آتش برای محیط زیست و انسان‌ها
  6. بررسی سوابق آتش سوزی
  7. سنجش سامانه اطفاء حریق

عواملی که باعث مقاومت کابل‌های اعلام و اطفاء حریق می‌شود

  1.  قطر عایق و تعداد روکش‌های به کار رفته در کابل
  2. آلیاژ کابل و خلوص و درصد بالای مس به کار رفته در بخش هادی کابل
  3. محافظ آلومینیومی کابل که به شکل فویل است
  4. محافظ پلی استر نسوز
  5. وجود سیم تخلیه بار الکتریکی
  6. استفاده از پلیمر سیلیکون به جای پلاستیک پی. وی. سی ساده
  7. افشان بودن سیم‌های هادی به جای یک‌تکه بودن
البته انواع کابل مقاوم در برابر حریق ممکن است تمام ویژگی‌های بالا را نداشته باشد و تنها از بخشش از‌امکانات پیشگیری‌کننده بهره ببرد. بررسی کاربرد و مهندسی موارد مصرف کابل، بیشتر از هر چیز دیگری اقدامات ایمنی بیشتر یا کم‌تر را در یک کابل مشخص می‌کند. مثلاً برای کابل اتو وجود محافظ پلی استر لازم است، اما ممکن است از این محافظ در موارد مصرف دیگر استفاده نشود.

این مطلب را به اشتراک بگذارید:

نظرات خود را با ما در میان بگذارید